Bedstefars fortællinger

− Om dengang Johan var lille − og andre historier

Forfatter: Johannes Henning Jensen

ISBN-nummer: 9788794183338

Udgivelsesdato: 07/10/2021

Johannes Henning Jensens fortællinger er fiktion og bygger frit på hans egne og andres oplevelser og iagttagelser fra hverdagslivet i årene efter Anden Verdenskrig og op til nu.
Varenummer (SKU): 9788794183338 Kategorier: , ,

149,95 kr.

Beskrivelse

“Fortæl om dengang, jeg var lille. Eller dengang, du selv var lille. Eller dengang, bedstefar var lille.” 

Hvem er ikke blevet mødt af barnets vedholdende opfordringer til at fortælle? Bedstefars fortællinger er 17 fortællinger om børn – for børn, som voksne kan læse op eller genfortælle som godnathistorier for børn i alderen fem til tolv år. Bogen er illustreret med tegninger, så også de mindste kan kikke med. De er appellerende for børn i den alder som nye læsere, der er ivrige efter at høre mere. Kan de ikke vente på den voksne, vil de også selv kunne læse videre.
De 12 første fortællinger er begivenheder i drengen Johans barndom. Johan blev født kort efter, at Anden Verdenskrig brød ud. De tre næste er julefortællinger på grundlag af den kendte juleberetning fra Biblen, og de to sidste fortællinger handler om nogle børns usædvanlige fund af et kors i en affaldsdynge. Fortællingerne kommer dristigt ind på både børns og voksnes svigt og nederlag, jalousi og konkurrence, indrømmelser og tilgivelse, der især for Johan er båret af oplevelsen af, at der altid er en anden i nærheden – voksen eller barn – som han kan betro sig til – og af håbet om, at hans hemmelige helt alligevel vil sejre til sidst.

Vi tror også du vil kunne li'…