Bornholms bløde bug

− Fra Sose til Raghammer Odde

Forfatter: Erik Andersen

ISBN-nummer: 9788793678163

Udgivelsesdato: 03/05/2018

Bornholms bløde bug beskriver Bornholms sydkyst, som er under stadig forandring, og som har masser at byde på. Bogen indeholder også masser af billeder af planter, dyr og sten fra området – nogle er sjældne, andre er almindelige; men til hver er der tilknyttet en historie. Det hele er gravet frem fra museer og arkiver i Danmark, Tyskland, Sverige og Spanien.

Varenummer (SKU): 9788793678163 Kategorier: , ,

249,95 kr.

Beskrivelse

Modsat Bornholms nordlige, granithårde klippekyst består sydkysten af sand og blødt ler. Den er under stadig forandring, og den har meget at byde på. Store tragedier, medrivende spænding og hverdagens begivenheder bliver skildret her. Fra aftrykket i den sorte sten, der går en halv milliard år tilbage, føres vi frem til nutidens mennesker og begivenheder. Der er et afsnit om det bornholmske sprog, og dets udtale. Bogen er rigt illustreret. Planter, dyr og sten, der forekommer i området, er beskrevet. Nogle er sjældne, andre er almindelige; men til hver er der tilknyttet en historie. Det hele er gravet frem fra museer og arkiver i Danmark, Tyskland, Sverige og Spanien. Desuden er turen fra Sose til Raghammer Odde blevet gennemtravet mange gange.
Erik Andersen født 1942 i Østermarie. Arbejdet som folkeskolelærer i 37 år, heraf fem år i Grønland. Jeg har illustreret mange undervisningsbøger for Ministeriet for Grønland, Atuakkiorfik, forlaget Askeladden og et par for forlaget Gyldendal. Tegnet forsider til lærernes blad, “Folkeskolen”. Desuden har jeg udstillet akvareller og malerier rigtig mange steder. Jeg har været optaget to gange på den censurerede kunstudstilling på Svanekegården. I 2014 fik jeg udgivet en bog: “Min bornholmske barndom” på Bornholms Tidendes Forlag.