Der var engang et sted i Himmerland

Forfatter: Erling Boe Christensen

ISBN-nummer: 9788793958692

Udgivelsesdato: 25/02/2021

Der var engang et sted i Himmerland består af en samling beretninger fra barndommens og ungdommens land i en lille indeklemt landsby i Himmerland i perioden fra 1940 til engang op i 50’erne.

Varenummer (SKU): 9788793958692 Kategorier: ,

199,95 kr.

Beskrivelse

I samlingens første beretning introduceres læseren for drengen Jakob, som for første gang skal ud i den store, ukendte verden hele 1.000 meter fra hjemmet, hvor han skal begynde i skole og møder en hårdtslående lærer. Samlingens anden fortælling omhandler Jakobs storebror, Villy, som er kommet ud at tjene på en mindre gård i landsbyen. Vi hører også om dengang, den bedste af faderens fem køer dør af trommesyge, og om den 11-årige Jakobs første, spæde oprør mod den indremissionske moral, der var fremherskende på egnen. Desuden hører vi om en lørdag, hvor den lokaleidrætsforening af holder bal i forsamlingshuset, og den uerfarne, romantiske og regel rette knægt, der i mellemtiden er blevet konfirmeret, får ”møl” i sine idealer …

En række af Erlings fortællinger har tidligere været udgivet som radio noveller på Danmarks Radio, hvor de blev redigeret af Per Højholt og oplæst af blandt andre Erik Påske.

Vi tror også du vil kunne li'…