Drømmetyderen

Forfatter: Finn Reeslev Korsaa

ISBN-nummer: 9788794382045

Udgivelsesdato: 15/11/2022

I Drømmetyderen tegner psykolog Finn Korsaa et portræt af manden, der bragte psykoanalysen til Danmark og beretter samtidig om de filosofiske strømninger, der prægede den første halvdel af det tyvende århundrede.

Varenummer (SKU): 9788794382045 Kategorier: ,

249,95 kr.

Beskrivelse

Sigurd Næsgaard var Danmarks første psykoterapeut og det frigjorte menneskes talerør – Psykolog Finn Korsaa tegner her et portræt af den oversete kulturpersonlighed

Sigurd Næsgaard blev født på en gård i Han Herred som den næstyngste i en børneflok på ni, endnu før det elektriske lys blev opfundet.

Han etablerede sig som Danmarks første professionelle psykoterapeut i 1928 og blev åndelig vejleder for en hel generation af billedkunstnere, forfattere og musikere. Men han mødte stor modstand fra både fagfæller og en lægestand, der blev udfordret på deres helbredelsesmonopol.

I slutningen af sit liv fik Næsgaard folkets hyldest ved et fakkeltog, da flere hundrede mennesker i København gik fra universitetet til hans bopæl i Upsalagade.

Han døde 73 år gammel – samme år, som den første sputnik blev sendt i kredsløb om jorden – og efterlod sig dybe spor i dansk åndsliv samt en omfattende litterær produktion

 

”Næsgaard er en af de største kulturpersonligheder, vi har haft i Danmark,” sagde kunstneren Jørgen Nash. ”Han var det frigjorte menneskes talerør og overgik langt Poul Henningsen. Det var de gamle kommunister og kulturradikale, der fik gjort Næsgaard umulig i Danmark.

Vi tror også du vil kunne li'…