En hvisken, en råben

− Stemmer fra kønsdebatten

ISBN-nummer: 9788793959620

Udgivelsesdato: 02/06/2022

En hvisken, en råben stemmer fra kønsdebatten” er resultatet af en skrivekonkurrence arrangeret af vores søstersite Uniteandwrite og Dansk Kvindesamfund. Bogen er til alle, der ønsker at forstå, hvad feminisme er.

Varenummer (SKU): 9788793959620 Kategorier: ,

199,95 kr.

Beskrivelse

Op gennem de sidste 150 år har der med jævne mellemrum været ligestillingsmæssigt momentum. Kvinder har fået ret og lov til at tage en uddannelse, kvinder har fået stemmeret, kvinder har fået ret til lovlig abort. Fortsæt selv listen. Der var fremdrift, dagsordener blev skubbet. Indimellem snurrede motoren i tomgang; så bakgear; så frem igen.

Skrivefællesskabet Uniteandwrite søsatte sammen med Dansk Kvindesamfund i marts 2021 en skrivekonkurrence for fællesskabets dygtige forfattere, hvor kønspolitik, kvinders rettigheder og ligestilling var omdrejningspunkterne. Ud af de mange indsendte digte, noveller og essays blev ti af dem udvalgt, og de blev samlet i denne antologi.

Denne samling enormt talentfulde skribenter og forfattere har præsteret en række tekster, der rammer en bred vifte af genrer og skriveformer, og som formår at fange mange forskellige indtryk, udtryk og fortolkninger af kønsdebatten og det kønnede. Det er vigtigt med forskellige stemmer, samtaler og diskussioner for at holde det ligestillingsmæssige momentum i gang. Med antologien her holder vi bålet i gang i denne vigtige diskussion.

Forfatterne: Annalina Ege-Møller, Caroline Wedel Thrane, La Fronte Piatta, Line Dyg, Mia Due, Mia Jacobsen, Mira Buus Rasmussen, Ragna Aamand, Stine Højris og Vivi Nielsen

 

Overskuddet fra salget af antologien går ubeskåret til Dansk Kvindesamfunds krisecentre.

Vi tror også du vil kunne li'…