Fra den blå trappe

− En spændingsroman fra Grønland

Forfatter: Leif Runge-Schmidt

ISBN-nummer: 9788794294928

Udgivelsesdato: 20/10/2022

Ombord på et dykkerskib, der udfører undersøgelser langs den grønlandske kyst fra den nordligste bygd i vest til Skjoldungen i øst, sker en række dykkerrelaterede uheld, som af myndighederne bliver anset for hændelige.

Varenummer (SKU): 9788794294928 Kategorier: , ,

299,95 kr.

Beskrivelse

Spændingsroman fra Grønland

Skibets kaptajn og den tilsynsførende ingeniør er imidlertid ikke så sikre. Sammen med aktøren, der har forbindelse til Frømandskorpset, søger de at finde frem til sandheden, blandt andet assisteret af den kvindelige admiral for flådestation Grønnedal. Admiralens nøglemedarbejdere er blevet samlet efter en gidselaktion i Algeriet.

Fremmede magter er allerede aktive og interesserer sig intenst for at skaffe sig viden om den datatrafik, der sker igennem de transatlantiske kabler, der forløber tæt på og gennem det sydlige Grønland nær Grønnedal, og de data, som indhentes via et system af undervands lytteudstyr, der er udlagt langs kysten – og ikke mindst for de sjældne mineraler, der er fundet forskellige steder i Grønland. Den forladte kryolitmine i den nærliggende by Ivittuut øst for Grønnedal er central for udenlandske magters aktiviteter i området, men også øen Skjoldungen i Østgrønland, der er udgangspunkt for overvågningen af farvandene her, spiller en vital rolle i det endelige opgør.

Vi tror også du vil kunne li'…