Historier fra herreværelset

Af Frede D. Locus

Udgivet 4. maj 2018 / ISBN 978-87-93678-18-7

”Når du er ung, prøver dine bedsteforældre at fortælle dig deres historier, men du hører ikke efter, for det interesserer dig ikke. Senere i livet ønsker du, at du havde skrevet ned, hvad de sagde.”

Nu har 17 modne herrer selv skrevet nogle af deres historier. Vi har jo alle historier at fortælle. Denne bogs fortællinger er skrevet af pensionerede mænd fra alle sociale samfundslag. I anekdotisk form fortæller de om deres liv og arbejde i en periode, der om nogen kan betegnes som forandringens tidsalder både nationalt og internationalt.

Historier fra Herreværelset indeholder 22 helt vidt forskellige og overraskende historier fra de 17 mænds liv – eller markante tidspunkter i deres liv – baseret på egne oplevelser og erfaringer fra både Danmark og udlandet. Derfor er bogen også helt unik, og du kan blandt andet læse om:

Skoletid og barndom oplevet forskellige steder i landet i perioden 1940-1970; at vokse op i små kår og alligevel have et godt liv; at vokse op med rod i grænsestridigheder i Sønderjylland i mellemkrigsårene. Familiesammenføring ved flugt over Øresund under 2. Verdenskrig. Hvordan det er at blive modtaget som nordmand i Danmark. En sømandspræsts arbejde i Portugal før og under nellikerevolutionen i 70erne; oplevelser i det gamle Sovjetunionen; eventyr i Asien og Australien og et arbejdsliv, der spænder vidt fra større opgaver i den store verden. Og meget mere.

Mange af historierne er illustreret med billeder fra tiden og er et stykke af Danmarks nyere historie, der rulles ud. En periode, hvor Danmark hastigt udviklede sig fra at være et landbrugsland til et højteknologisk samfund. En periode, hvor der også skete store forandringer i Europa. På den baggrund bliver fortællingerne ikke blot private beretninger, men personlige vidnesbyrd om den tid, de 17 mænd har levet i, med de glæder, sorger, sejre og nederlag, som er et fælles vilkår for alle, og som skaber hele mennesker.

Det er vores håb og ønske, at bogen kan være med til at beskrive en tid, der er gået, og give stof til eftertanke. Har du et familiemedlem, eller kender du nogen, der kunne have gavn og glæde af at læse disse bedstefædres levende historier, er det den helt rette bog for dem. De yngre generationer vil få et spændende tilbageblik og måske lysten til at lytte til deres egne bedsteforældre – mens tid er.

249,95 DKK