Nilakili – Jordpapegøjen

Af Annamalai Balamanoharan

Udgivet 5. april 2018 / ISBN 978-87-93525-75-7

Nilakili – Jordpapegøjen er en historie om landsbylivet i Vanni i det nordlige Sri Lanka. Om ung kærlighed, unge elskendes kamp med og mod naturen og menneskerne omkring dem, om beskrivelser af naturens skønhed og magt – og om familiekonflikter.

I et rytmisk og farverigt sprog beskrives en eksotisk verden, der fandtes langt borte for år tilbage, og som måske stadig findes. Men især er det en bevægende historie om kærlighedens glæder og smerter – og en sang om livets gang.

Nilakili – Jordpapegøjen er Annamalai Balamanoharans debutroman, der oprindeligt blev udgivet på tamilsk i 1970 i Sri Lanka (dengang Ceylon). Den fik prisen for bedste roman, en pris udstedt af Det srilankanske litteraturakademi. I 2017 er bogen oversat af forfatteren til engelsk og herefter til dansk af Benny Wielandt.

Derudover har Annamalai Balamanoharan på engelsk fået udgivet Bleeding Hearts i 2008 på forlaget Mithra, som er et forlag dedikeret til udgivelse af bøger for den tamilske diaspora. På dansk har han i 1991 fået udgivet Navaltræet – og andre noveller fra Sri Lanka på forlaget STOUT. Annamalai Balamanoharan er også forfatter til Dansk/tamilsk ordbog fra samme forlag.

149,95 DKK