Nogen måtte gøre noget

− En beretning om et liv levet i skyggen af Churchillklubben – Danmarks første organiserede modstandsgruppe

Forfatter: Helge Milo & Tina Storgaard Støttrup

ISBN-nummer: 9788793525900

Udgivelsesdato: 18/01/2018

Nogen måtte gøre noget handler om Helge Milos liv, der igennem 75 år har været præget af hans engagement i modstandsbevægelsen under 2. Verdenskrig.

Varenummer (SKU): 9788793525900 Kategorier: , ,

249,95 DKK

Beskrivelse

Helge Milo var bare 15 år, da han og hans kammerater greb til handling og dannede Danmarks første organiserede modstandsgruppe ”Churchillklubben”. Det frustrerede drengene, at de voksne ikke greb ind og ikke modsatte sig tyskernes besættelse. Nogen måtte gøre noget, mente Milo og hans kammerater, som i en ung alder måtte forholde sig til sabotage, våben og til det at tage et andet menneskes liv og samtidig risikere at miste deres eget.

Efter et halvt års aktioner blev Churchillklubben afsløret. De blev landskendte – for nogen som landsforrædere, af andre som helte, der havde startet den danske modstandsbevægelse.

Drengenes tilfangetagelse kom til at sætte dybe spor i deres sjæle. Flere kom aldrig til at leve et normalt liv, imens Helge Milo ihærdigt forsøgte. Han uddannede sig til civilingeniør, hvilket førte til en stilling på B&W efter krigen. I 1962 blev han tilknyttet Det Norske Veritas i Oslo, hvor han arbejdede på Norges første computer. Efterfølgende specialiserede han sig i programmering og systemudvikling, som han arbejdede med frem til sin pensionering i 2002

Helge Milos erindringsbog er skrevet i samarbejde med journalist Tina Storgaard Støttrup.

Vi tror også du vil kunne li'…