Skjulte overgreb

− Gokartbanen som redning

Forfatter: Poul Nicolaj Christensen

ISBN-nummer: 9788775740185

Denne bog ønsker gennem forfatterens barndomshistorie, voksenrefleksion og perspektivering at bidrage til at udvide debatten om svigt og overgreb til flere af børnenes sfærer

Varenummer (SKU): 9788775740185 Kategorier: ,

199,95 kr.

Beskrivelse

Debatten i medierne omkring krænkelser af børn har i høj grad drejet sig om mishandlinger på børnehjem og en negativ krænkelseskultur på kostskoler. Og debatten med ’Me Too’-bevægelsen har også været medvirkende til at skabe et øget fokus på krænkelser mellem mennesker. Men mange af de svigt, der gør, at børn ikke trives, kan også være begyndt andre steder end i de institutioner, der er skabt til at hjælpe børnene med deres opvækst, læring og personlige udvikling. Denne bog ønsker gennem forfatterens barndomshistorie, voksenrefleksion og perspektivering at bidrage til at udvide debatten til flere af børnenes sfærer, herunder især det, der foregår bag hjemmenes fire vægge, hvor nogle forældre gennem krænkelser i form af svigt og overgreb er med til at fortsætte en krænkelseskultur, der kan være ødelæggende for børnenes livskvalitet. De fortsatte krænkelser kan på den måde også hæmme børnenes senere muligheder for at bidrage positivt til den kultur- og produktion, der er nødvendig for at udvikle og bevare velfærdssamfundet.

Poul Nicolaj Christensen (f. 1967) har arbejdet som skolelærer i mange år. Han har bl.a. linjefag i samfundsfag fra lærerseminariet. Han har tidligere udgivet Argumentation & det danske demokrati i praksis for 7. til 10.
klassetrin – Tværfagligt med dansk, historie og samfundsfag, 2022.

Vi tror også du vil kunne li'…