Pelle Larsson er forfatter hos Skriveforlaget
Pelle Larsson er forfatter hos Skriveforlaget

Pelle Larsson

Om Pelle Larsson

Jeg har haft en anderledes opvækst, idet jeg kom til Danmark 1966 som 8-årig fra Sverige, og kom til at gå på Hjortespring skole. Jeg oplevede det sørgelige, at min mor døde året efter, jeg kom til Danmark. Jeg blev student på Herlev Statsskole 1977, og jeg blev sidenhen uddannet socialpædagog 1985 på Jægerspris seminarium og har arbejdet som socialpædagog gennem alle årene.

Om mig

Jeg har skrevet, siden jeg var helt ung mest til mig selv til skrivebordsskuffen. Men jeg oplevede det fantastiske, at den børnebog jeg skrev til min datter i 1985, der hedder "Klatrer hekse i bjerge?" (Mallings forlag, 1985) blev udgivet, og så troede jeg, at jeg var forfatter. Samme år i december måned fik jeg også antaget en kronik i Aktuelt, der handlede om nisser. Jeg har i tidens løb skrevet en del kronikker i Aktuelt og Politiken. Jeg har skrevet en del synspunkter i mit fagblad, Socialpædagogen samt andre magasiner. Det meste af tiden har jeg bare knoklet på med socialpædagogisk arbejde og prøvet at få et liv og en fast indkomst op at stå, og det med at skrive og fortælle kom i anden række. Jeg har også altid kunnet lide at fortælle. Jeg kan lide rollen som fortæller, hvor jeg kan se dem, jeg fortæller til. Nu prøver jeg at kombinere det at skrive og fortælle, idet jeg skriver livshistorie.

Min bog

"Pelles lørdagsfortællinger – en svensk dreng i Hjortespring" kom til verden under den første svøbe corona, hvor ingen rigtig vidste, hvordan det hele ville gå med den pandemi. Jeg kedede mig og fordrev tiden med historier fra mit eget liv, som kunne inspirere andre. Hver lørdag var jeg klar med en ny historie, som jeg fortalte til nye og genfundne venner i grupper af mennesker fra mine barndoms byer på Facebook. De kunne lide mine historier, og nogle af historierne kom i et lokalhistorisk tidsskrift, der hedder "Tubberup tidende" samt et tilsvarende kulturhistorisk svensk tidsskrift, der hedder "Österlent". Nogen begyndte at opfordre mig til at skrive en bog. Det endte med at Eva og Kai Dige Bachs lille velgørende fond gjorde det muligt at udgivelsen af min bog, kunne realiseres, hvilket jeg er uendelig taknemmelig for.

Eksterne bøger

Titel: Klatrer hekse i bjerge? (Mallings forlag, 1985)
Beskrivelse: "Klatrer hekse i bjerge?" handler om to drenge, der leger bjergbestigning i haven. Den ene af drengene er bange for hekse. Han tror, at en nabokone som altid har sort tøj på og går med en sort hund, er heks. Mens de to drenge leger bjergbestigning, dukker heksen pludselig op med sin sorte hund.

Pelle Larsson har udgivet følgende bøger:

Pelles lørdagsfortællinger

Hjortespring i 1960erne – følg med til et lille samfund og en anden tid, når Pelle fortæller om sin opvækst og om at være en fremmed fugl i en ny skole.

Udgivelsesdato: 26-01-2023

ISBN-nummer: 9788794382397

Køb her