Medudgiver

Traditionel forlagsudgivelse med dig som medudgiver

Medudgivelse − udgiv din bog som medudgiver på Skriveforlaget

Skriveforlaget er et medudgiverforlag, hvor du får alt det, et traditionelt forlag også tilbyder. Vi er garant for en topprofessionel udgivelse lige fra layout og tryk til salg og hjælp til markedsføring af din bog. Vi lægger desuden stor vægt på personlig vejledning – og at du er en aktiv medspiller hele vejen.

Hvad indeholder en medudgivelse?

Som udgangspunkt indeholder en medudgivelse gennem Skriveforlaget alt det grundlæggende, som en bogudgivelse på et traditionelt forlag også indeholder. Vi læser uddrag af dit manuskript og vurderer bogens potentiale, vi layouter indhold og omslag, sørger for tryk, distribuerer til boghandlere og nettet samt udgiver bogen som e-bog.

Finansiering

Som medudgiver er du selv med til at finansiere din bogudgivelse, og dit indskud skal dække over nogle af de omkostninger, der er i forbindelse i forbindelse med udgivelsen (se ”Inkluderet i alle udgivelser”).

Pris 15.995,-

Prisen gælder for alle bøger i standardformater med indhold i sort/hvid samt omslag i paperback i farver og med mulighed for omslagsflapper. Vi trykker bøgerne i løbende oplag, det vil sige, vi trykker bøgerne i takt med, at de bliver solgt, men der er altid et grundlager, så din bog aldrig er udsolgt. Skal der være farvebilleder i din bog, ønsker du et særligt format, og/eller måske at bogen bliver forsynet med hardcoveromslag, så klarer vi også det. Læs mere om bøger i særlige formater her.

Rettigheder og royalty

Når du vælger at udgive din bog på et medudgiverforlag, ejer det rettighederne til din bog, ligesom hvis du udgav på et traditionelt forlag.

Eftersom det er forlaget, der ejer rettighederne til din bog, er det også dem, der udbetaler royalty til dig. Ved alle solgte eksemplarer af din bog og e-bog får du som medudgiver 25 procent i royalty af bogens vejledende udsalgspris, fratrukket moms og eventuel forhandlerrabat. Til sammenligning får en forfatter ofte kun 12 procent i royalty på et traditionelt forlag.

En vigtig pointe er, at et forlag ikke selv scorer de resterende procentdele, da de har udgifter til de øvrige interessenter, herunder blandt andre distributører, salgsagenter og boghandlere.

Desuden indeholder dit medudgiverindskud alt det, du kan se i oversigten herunder.

Inkluderet i alle medudgivelser

 • Indledende vurdering af dit manuskripts udgivelsespotentiale
 • Opsætning af bogens indhold
 • Layout af omslag med forside, ryg og bagside
  (ønsker du en ekstern grafiker, skal du selv stå for omkostningen til denne)
 • Hjælp til udarbejdelse af bagsidetekst
 • Digitalt prøvetryk til godkendelse før tryk
 • ISBN-nummer og stregkode
 • Omslag i paperback-kvalitet
 • Mat eller blank (valgfri) overfladebehandling, som beskytter mod smuds og ridser
 • Tryk af bogen i standardformater
 • Bogen forsynes med Svanemærket og trykkes på papir fra bæredygtigt skovbrug
 • Tryk af din bog i løbende oplag
 • Fastsættelse af vejledende udsalgspris
 • Pligteksemplar til biblioteker og mulighed for lektørudtalelse
 • Distribution i forbindelse med bibliotekssalg
 • 25 procent forfatterroyalty af vejledende udsalgspris fratrukket moms og eventuel forhandlerrabat
 • 10 frieksemplarer til dig
 • Distribution, så det bliver muligt for boghandlerne at bestille din bog hjem
 • Salg af din bog via netboghandlere
 • Køb af eksemplarer til eget brug/videresalg med 40 procent rabat
 • Udgivelse af din bog som e-bog

Gratis grundvurdering af dit manuskript

Send os dit manuskript sammen med en synopsisskabelon til , så hører du fra os inden for få dage. Kan vi se potentiale i bogen, bliver du inviteret til et uforpligtende møde, hvor vi drøfter aspekterne af en udgivelse, så du har alle forudsætninger for at beslutte dig, om en medudgivelse på Skriveforlaget eller en af vores andre udgivelsesmuligheder er det rette for dig og din bog.

Download synopsisskabelon skønlitteratur
Download synopsisskabelon fagbøger

Hvorfor skal du vælge en medudgivelse?

Fordi det kan være et nåleøje at komme igennem hos et af de store, traditionelle forlag. Ventetiden fra du indsender dit manuskript, til du får svar, er ofte meget lang, og du vil oftest forpligte dig til ikke at sende til andre forlag på samme tid. Det betyder, at du kan gå i lang tid og vente forgæves. Samtidig vil dit udbytte af bogudgivelsen være begrænset, og der gå flere år, fra du er antaget, til din bog udkommer.

Du skal maksimalt vente 14 dage, før du ved, om vi vil antage din bog, og du må gerne sende dit manuskript til andre forlag også. Du undgår den lange indledende ventetid, du fremskynder udgivelsesprocessen, og dit udbytte er større ved en traditionel bogudgivelse.

Du køber du dig til den samme ekspertise fra professionelle forlæggere, som du også ville få del i, hvis du var blevet antaget på et traditionelt forlag. Det betyder, at vi tager os af alt det praktiske, og at du dermed slipper for det besvær, det kan være selv at skulle arbejde på en bogudgivelse. Læs mere

Medudgivelse som udgivelsesform vinder frem

De senere år har der været en voldsom stigning i antallet af danske bogudgivelser. Stigningen skyldes blandt andet, at det for forfattere i dag er meget lettere at få udgivet en bog, selvom de store, etablerede forlag ikke vil udgive et manuskript.

Før i tiden kunne vejen fra idé til udgivelse føles uendelig lang, fordi det var svært at komme igennem hos de store forlag, der ofte har lang svartid, når en forfatter henvender sig for at udgive en bog. Det er ikke usædvanligt at skulle vente flere måneder på en afgørelse fra et forlag på, om man kan få udgivet sin bog eller ej. Og hvis det ene store forlag efter det andet siger nej tak, kan du som forfatter godt have brugt lang tid på at vente forgæves.

Derudover har det ikke tidligere været anerkendt i bogbranchen, hvis man selv finansierede sin bogudgivelse. Men der har hen over de senere år været et skred i denne holdning, blandt andet fordi antallet af forfattere, der ønsker at udgive en bog, har oversteget kapaciteten hos de traditionelle forlag. Det har gjort, at det simpelthen er blevet mere almindeligt at være medudgiver. Selv anerkendte bestsellerforfattere kan foretrække denne måde at udgive bøger på, da de er friere stillet på den måde.

Bogbranchen, herunder forlag, biblioteker, anmeldere og forfattere, har accepteret, at man som forfatter kan udgive sin bog som medudgiver på et mindre forlag eller som selvudgiver på eget forlag. Det vil sige, at der i dag ikke er noget i vejen for at vælge at udgive sin bog som medudgiver, hvis man som forfatter ikke slipper gennem nåleøjet til de store, traditionelle forlag. Der skal derfor ikke længere stå Gyldendal, Lindhardt og Ringhoff, JP/Politiken, Peoples Press, Modtryk, Gads eller et andet traditionelt forlag på en bog, for at den kan sælge godt og vinde anerkendelse hos det læsende publikum.

Selvudgiver- og medudgiverforlag hjælper til at sikre en diversitet i de bøger, der bliver udgivet, da det er muligt at udgive bøger til et smalt publikum. Velskrevne, gode bøger til en smal målgruppe bliver ofte afvist af de store, traditionelle forlag, da det ofte ikke kan betale sig for dem at udgive den type bøger. Et medudgiverforlag er mindre afhængigt af, at der er et stort antal læsere, der skal generere et overskud, fordi forfatteren selv skyder penge i projektet. Det gør det muligt at teste et større antal bøger af smal karakter af.

Udgiv din digtsamling på Skriveforlaget

Vil du udgive en digtsamling?

Er du digter, og er det en digtsamling, du gerne vil udgive, kan du vælge vores digterpakke. Her får du samme udgivelsesvilkår som ved en medudgivelse på Skriveforlaget, men du betaler kun 12.995,- i medudgiverpris. Eneste krav er altså, at der er tale om en digtsamling – så trykker vi den i softcoverkvalitet i standard bogstørrelse med sort/hvid indhold og maksimum 200 sider.

Læs mere

På forfatterfællesskabet Uniteandwrite kan du læse brugbare og spændende artikler helt gratis. Måske du vil finde nedenstående inspirerende: