Sommerlæsning til forfattertyper, del 1

Sommeren står for døren, og det betyder, at der er fremragende muligheder for at læse og skrive! Vi på redaktionen kommer her med vores læseanbefalinger til forskellige forfattertyper.
Vi håber, at du kan genkende dig selv i én af typerne, og at du kan bruge forslagene til inspiration i dit eget forfatterskab.

 

Dagdrømmeren

Er du typen, der ser sommeren som en mulighed for at reflektere og drømme, og elsker du at nyde en god udsigt eller sommerens æstetik? Så er du måske den dagdrømmende forfatter. Det betyder, at du har rig mulighed for at skrive god lyrik og drømme dig væk i en bog. Til dagdrømmeren anbefaler jeg Sommerferiedigte af Nikolaj Zeuthen. Digtene er dybe og udfordrende, og de lægger op til sanselig fortolkning og spejling.

Forfatteren på farten

Er sommeren bedst brugt i udlandet? Så er du måske forfatteren på farten. Forfatteren på farten finder inspiration i at blive udfordret af rejselivet og bliver inspireret i skriveriet af nye oplevelser og kulturer. Til forfatteren på farten anbefaler jeg Velsignelser af Caroline Albertine Minor. Minors rejsenoveller kredser om det hjemlige, det menneskelige og det nye (og farlige).

Den indadvendte forfatter

Bruger du skrivning som en måde at være alene på og mener du, at der ikke er langt fra dagbog til litteratur? Eller har du for vane at dyrke ensomheden, når du skriver? Så er du måske den indadvendte forfattertype. Til dig vil jeg anbefale En vej ud af tågen af Kristian Leth.

En vej ud af tågen er en stærkt personlig beretning om at være på sporet af en tabt tid og om at opdage sig selv gennem barndommens minder.

Festaben

Long-island iced tea? Ray-Bans? Bermudashorts og hawaiiskjorter? Hvis din sommer er en fest med lange drinksaftener og dans til den lyse morgen, og hvis du betragter skrivefaget som en mulighed for at teste grænserne for, hvad litteraturen er, og hvordan rus og litteratur hænger sammen, så er du nok festaben.

Hvis det lyder som dig, så vil jeg anbefale Fear and loathing in Las Vegas af Hunter S. Thompson. Det er en roman om at rejse gennem USA i slutningen af 1960’erne og om at udforske grænserne for journalistik, og så handler den om en tilværelse med konstante og vilde fester.

Den filosofiske forfatter

Hvis livet ofte føles som en cyklisk række af spørgsmål og erkendelser, der bare venter på at blive skrevet til litteratur, så er du måske en filosofisk forfatter. Sommeren er en spændende tid for en filosofisk forfatter. Det drejer sig særligt om, at det er den tid på året, hvor der er bedst mulighed for at dyrke sig selv. Det kan gøres på mange måder, men det er aldrig en dårlig idé at supplere med de to lækre nye udgaver af Fjodor Dostojevskijs Et svagt hjerte og Hvide nætter.

Det er to værker, der bedst taler for sig selv.

Skrevet af Emil Christensen

Du kan måske også være interesseret i at læse artiklen Sommerlæsning til forfattertyper, del 1

 

Del dine tanker