Sommerlæsning til forfattertyper, del 2

Hvis ikke du kunne genkende dig selv i forfattertyperne i forrige artikel, finder du måske dig selv her, og forhåbentlig kan du finde god underholdning og inspiration  i vores læseanbefalinger. God læselyst – både med artiklen og med sommerlæsningen!

 

Sommererotikeren

Er du typen, der bruger sommeren på at dyrke lidenskaben, eller mærker du romantikken summe i luften? Sommeren er et af de bedste tidspunkter til at finde en kæreste, og derfor kan ’jagten’ lige så godt suppleres med inspirerende læsning.

Jeg anbefaler Normal People af Sally Rooney som sideløbende læsning til sommerens spirende romantikere. Og under alle omstændigheder er det en roman, som i disse år nærmest er blevet et must-read.

 

Den praktiske forfatter

Måske ser du sommeren som en mulighed for at kaste dig over et nyt projekt, der samtidigt kan inspirere din skrivning. Det kunne være en omstrukturering af haven, et byggeprojekt eller et spændende skrivemål. Hvis det lyder som dig, så vil jeg anbefale Havens spisekammer af Birgitte Laurent Lund. Det er en spændende opskriftsbog med tips til det økologiske køkken og til pasning og plejning af haven.

 

Fantasykværnen

Kan bøger og serier ikke blive lange nok, og har du en stærk fantasi og forestillingsevne? Så er du måske en fantasykværn. En fantasykværn elsker at udforske nye verdener og er måske den forfattertype, der kan læse længst tid uden pause.

Til fantasykværnen anbefaler jeg Dune af Frank Herbert. Dune er aktuel på film og er den måske vigtigste nøgleroman inden for science-fiction og fantasylitteraturen.

 

Den politiske forfatter

Klimalitteraturen er de seneste år blevet en af de vigtigste grene i den politiske litteratur. Den øgede globale bevidsthed er for den politiske forfatter et vigtigt emne. Hvis du oplever debat og litteratur som uløseligt forbundet, så er du nok den politiske forfattertype.

Jeg anbefaler Charlotte Weitzes Rosarium til den politiske forfatter. Rosarium er en slægtsroman, der kombinerer den stigende globale bevidsthed med mytologi og slægt.

 

Bestselleren

Ser du skrivekunsten som en øvelse i at sætte i system og strukturere en fortælling, og har du et skarpt blik for markedet?

Det er bestsellerens fornemmeste opgave at holde en skarp disciplin i sin skrivning. Det er fortsat krimien, der hitter blandt den brede befolkning, og derfor anbefaler jeg Arnaldur Indridasons Mørket ved besked. Det er en islandsk kriminalroman, der holder en skarp disciplin, og som helt sikkert vil kunne inspirere til dit eget bestsellerprojekt.

Skrevet af Emil Christensen

Du kan måske også være interesseret i at læse artiklen Sommerlæsning til forfattertyper, del 1.

 

Del dine tanker