Hvornår står solen op over ME-patienter i Danmark?

Forfatter: Lone Dalsgaard

ISBN-nummer: 9788794382571

Udgivelsesdato: 16/03/2023

ME (Myalgisk Encephalomyelitis) er en sygdom, som det danske sundhedssystem ikke udreder for.

199,95 kr.

Beskrivelse

ME (Myalgisk Encephalomyelitis) er en sygdom, som det danske sundhedssystem ikke udreder for. Dermed behandles skønnede 10-20.000 ME-patienter ikke, eller de behandles uhensigtsmæssigt uden udredning. Uvidenheden om ME er stor. Vilkårene for ME-patienter i Danmark er ringe.

Bogens tema er tungt. Det er bogen ikke. Den er let læselig, kort og dramatisk fremadskridende. Den giver gennem forfatterens egen historie inspiration til livet som kronisk syg, blandt andet usynlig sygdom. Desuden fokuseres der på vigtigheden af kontakt mellem mennesker, ikke mindst i relationer mellem borgere og professionelle repræsentanter for samfundet.

Forfatteren har mødt ignorance og mistro, er blevet fejldiagnosticeret og blevet frataget lindrende medicin. Endelig fik hun en ny diagnose med dertil hørende bedring. Den hjælp fik hun i en privat klinik! Det offentlige kan eller vil ikke hjælpe. Hun har måttet være sygdomskoordinator og -indpisker. Mange ME-syge kan ikke selv udføre dette enormt opslidende arbejde. De er bundet til deres seng 24/7.

Det er tid for politikere og ledere i sundhedsvæsenet til at handle for denne gruppe borgere. Andre lande er begyndt.

Vi tror også du vil kunne li'…